Кеворк Кеворкян На българските политици – поне на по-свестните измежду тях

...
Кеворк Кеворкян На българските политици – поне на по-свестните измежду тях
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Радев ли посрамява България?

Кеворк Кеворкян

 

На българските политици – най-малко на по-свестните всред тях - рядко се случва да създадат нещо запаметяващо се, нещо далновидно.

Неизбежно е: дребна страна, заклещена отвред от очевидни и скрити чорбаджии, полигон за опити, обект на напън – най-често неизвестен, абсурден, даже мръснишки.

Но когато се случи нещо, което би трябвало да бъде подкрепено, постоянно се намира някой да го помрачи с една капка отрова.

Президентът Радев би трябвало да бъде поздравен за позицията му да проявим умереност във връзка концепцията Украйна незабавно да бъде натикана в НАТО.

Впрочем, от 30 страни, членки на Алианса, едвам 12 са подкрепили въпросната концепция.

Но вместо да бъде поздравен, президентът е обруган в коментар по „ Дойче Веле “, озаглавен „ Радев отново посрами България “.

Никого не е посрамил Радев.

Ето каква е позицията на Радев, откъс от коментара: „ Ако НАТО утвърди кандидатурата на Украйна за участие в този момент (той е " за " по принцип), това крие " риск от директно замесване " на Алианса във войната сред Москва и Киев “.

Това е умно и далновидно държание – против желанието на ястребите да трансфорат войната в Украйна във всепоглъщаща стихия.

Думите на Радев обаче са коментирани като „ навеждане пред Москва “ – извод, който умерено може да бъде охарактеризиран като неуместен.

Отдавна са ни омръзнали словесните изстъпления на тукашните политикани-пумпали, които са общоизвестни като безподобни целувачи.

Но в този момент става дума за нещо в действителност трагично – заплахата да бъдат окървавени и българските ръце.

Разумните хора в България няма да се съгласят с това.

Те – най-малко болшинството от тях - нямат нищо срещу евроатлантическата ориентировка на страната.

Единственото, което ги нервира и разколебава е постоянно наведената поза на нашенските безталантни клакьори.

В коментара има и други нечисти подмятания – да вземем за пример, че Радев направил, посредством служебното си държавно управление, опит за „ завой, назад към примката на съветския газ “.

Обратният завой го направиха подправените русофоби и кекави евро-атланти, които сякаш щяха да „ трансформират “ България.

Тайно, месеци наред, те нахално купуваха газ от „ Газпром “ за стотици милиони евро.
Но го правеха посредством техни медиатори - и по тази причина справедливо си завоюваха прозвището Рублофили.

Тъкмо те посрамяват България – с користолюбието и фалшивостта си.

***

Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие, които употребяват името ми или мои снимки, нямат нищо общо с мен.

***

 



 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР